Zo maak je jouw terras klaar voor de zomer

  • door
terras maken thuis

Hou jij er ook zo van om op het terras te zitten in de zomer? Breng dat heerlijke zomergevoel ook naar je huis. Met een paar mooie terrastegels van Bestratingsmarkt en onze tips maak je je eigen prachtige terras thuis. Lees snel verder, want na dit artikel kun je direct aan de slag. Dan zit je binnen de kortste keren lekker met vrienden een wijntje te drinken op het terras met alle voordelen van thuis zijn.

Leg de basis met terrastegels

Wil je een terras, dan horen daar natuurlijk mooie, maar ook functionele tegels bij. Kies je een tegel alleen op zijn uiterlijk, dan loop je het gevaar dat je een tegel kiest waar je op uitglijd na een regenbui. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies daarom een tegel op basis van twee dingen: het weer en de stand van de zon. Ten eerste moet je terrastegel weerbestendig zijn. Kies een tegel die nog steeds stroef aanvoelt als het nat is. Bij veel bouwmarkten staan de terrastegels buiten, dan kun je het gelijk aanvoelen.

Ten tweede let je op hoe de zon staat waar je het terras wilt leggen. Aan de hand daarvan kies je een kleur van de tegels. Ligt je terras de hele dag in de volle zon? Dan kan een donkere tegel een heel mooi effect geven. Maar ligt je terras voor een groot deel van de dag in de schaduw? Kies dan voor een lichtere tegel. Daarmee bereik je een ruimtelijker effect. Ook een handige tip dus voor als je graag een terras wilt op een kleinere ruimte.

Veilig terrassen

Zit je graag de hele dag buiten op je terras? Dat snappen we! Maar het is niet verstandig voor je huid om de hele dag in de volle zon te zitten. Kies daarom je accessoires voor het terras strategisch. Plaats boven je terras een pergola, zonnedoek of zet een mooie parasol neer. Krijg je alleen in een bepaalde hoek zon? Dan kun je ook wat zonaanbiddende planten neerzetten als beschutting. Hou je veel van planten? Een pergola is dan ook natuurlijk ideaal om wat planten langs te laten groeien. Voeg alleen nog zitplaatsen en wat avondverlichting toe en je bent klaar voor de heerlijk lange zomeravonden.