Welk vertaalbureau in Rotterdam kan u aan de beste vertaling helpen?

  • door

Als u op zoek gaat naar een vertaalbureau in Rotterdam, dan heeft u vast gezien dat een groot aantal verschillende bureaus hun diensten aanbieden. En deze diensten zijn per bureau anders. Het is dus zaak om uzelf eerst af te vragen welke soort vertaling u nodig heeft. Welke taal, welk specialisme, de mate van professionaliteit en de snelheid waarmee het aangeleverd kan worden: het heeft allemaal direct invloed op het vertaalbureau in Rotterdam dat u aanwijst en de prijzen die u betaalt. Daarnaast is het ook mogelijk dat u een beëdigde vertaler aan moet wijzen. Hier leest u verder over de verschillende soorten vertaalbureaus en hoe deze u aan de beste vertaling kunnen helpen.

Een ZZP vertaalbureau in Rotterdam

ZZP vertaalbureaus zijn ideaal als u op zoek bent naar iemand die gespecialiseerd is in één taal of dienst. Een vertaler die alleen werkt biedt meestal een beperkt aantal talen aan en heeft zichzelf gespecialiseerd in één bepaalde sector. Dit is bijvoorbeeld de technische-, medische- of juridische sector. Het voordeel van een ZZP bedrijf is dat u een vertaler aanneemt die veel ervaring heeft in het vakgebied. Dit zijn immers de enige teksten waarmee ze werken en dat altijd. Het nadeel van deze optie is dat de vertaler dan niet breder inzetbaar is. Heeft u meerdere vertalingen nodig in verschillende talen en uit verschillende vakgebieden, dan is het soms voordeliger om een vertaalbureau in Rotterdam aan te wijzen dat meerdere diensten aanbiedt.

Een groot vertaalbureau

Er zijn ook grote vertaalbureaus met soms wel duizenden vertalers in dienst. Deze bureaus bieden vertalingen aan in een groot aantal specialisaties en in een verscheidenheid aan talen. Vaak betaalt u dan ook minder. Het grote voordeel van deze bureaus is dat u dan bij één vertaalbureau in Rotterdam terecht kunt met een verscheidenheid aan opdrachten. Je kunt dus een langdurige samenwerking aangaan en al uw toekomstige vertalingen bij dit vertaalbureau in Rotterdam kwijt. Het nadeel is dat bij sommige grote vertaalbureaus de kwaliteit van de vertalingen minder is. U probeert ze dus het beste eerst uit, voordat u een overeenkomst aangaat.

Een beëdigd vertaalbureau

Heeft u een officieel document dat vertaald moet worden, dan heeft u daar mogelijk een beëdigd vertaalbureau in Rotterdam voor nodig. Deze werken met vertalers die zijn ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers. Een beëdigde vertaler kan uw officiële document (diploma’s, akten, enzovoort) vertalen zo dat het ook in de nieuwe taal rechtsgeldig is. Voor deze dienst betaalt u meer. 

Welk vertaalbureau in Rotterdam is het beste voor u?

Bij het zoeken naar een vertaalbureau vraagt u zichzelf dus een aantal dingen af. Allereerst moet u bepalen of u het bureau voor één vertaling nodig heeft of dat u er in de toekomst ook gebruik van wilt maken. Vervolgens vraagt u zichzelf af welke talen en welke specialisaties voor u belangrijk zijn. Bedenk dan direct of een beëdigde vertaler nodig is. Op die manier wijst u een professioneel vertaalbureau in Rotterdam aan waarvan u zeker weet dat u de beste vertaling ontvangt.