Wat zijn Sunshowers?

  • door
Sunshowers

Sunshowers zijn een soort zonnebanken voor onder de douche. Het element wordt aan een muur in de douche gemonteerd, of ingebouwd. Er zijn verschillende soorten showers, ze kunnen namelijk UV-licht afgeven, infrarood-licht, of een combinatie van beide. Deze soorten licht hebben verschillende gezondheidsvoordelen, welke je op een hele makkelijke manier kunt verkrijgen terwijl je aan het douchen bent. Geniet van een heerlijke douche en verbeter tegelijk je gezondheid! Daarnaast zorgt het UV-licht er ook voor dat je huid mooi egaal gebruind wordt op een veilige manier. Onder invloed van UV-licht maakt je huid meer pigment aan, wat zorgt voor de bruine kleur. Hier hoef je dus niet meer voor naar de zonnebank. Je kunt met een Sunshower een mooie gebruinde huid krijgen in het comfort van je eigen badkamer.

UV licht

Gezondheidsvoordelen van Sunshowers

Een lage dosis UV-licht is gezond voor mensen. Zo kan UV-licht van een Sunshower er voor zorgen dat er meer vitamine D wordt aangemaakt. Normaal gesproken wordt deze vitamine aangemaakt als je voldoende tijd buiten doorbrengt in de zon. Een groot deel van de mensen heeft echter een tekort aan deze vitamine. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot afwijkingen aan het skelet, botontkalking en/of spierzwakte. Door regelmatig een Sunshower te gebruiken, wordt je op een veilige manier aan een lage dosis UV-licht blootgesteld en kun je deze gezondheidsrisico’s vermijden.

Badkamer

Het infrarood-licht wat ook door een Sunshower kan worden verspreid heeft weer andere voordelen. Zo zorgt infraroodstraling ervoor dat de lichaamstemperatuur stijgt, terwijl de omgeving koel blijft. Dit geeft een ontspannend gevoel, en daarom wordt dit ook in sauna’s gebruikt. Een echt wellness-gevoel dus in je eigen badkamer. Verder helpt infraroodstraling ook bij verschillende pijnklachten. Zo levert infraroodstraling verlichting bij rug-, nek- en reumatische klachten. Ook kan de infraroodstraling van Sunshowers ook de doorbloeding verbeteren.