Voordelen van een koepel op je woning of uitbouw

  • door
Lichtkoepel

Tegenwoordig kan een lichtkoepel overal op worden geplaatst, bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer waardoor er veel meer daglicht naar binnen komt. Voorheen waren lichtkoepels tijdens een regenbui een behoorlijke ergernis, tegenwoordig zijn de meeste koepels bijzonder stil tijdens een regenbui. Tijdens de bouw worden ze vaak meegenomen in het ontwerp, maar later wordt er toch vanaf gezien. Dan krijgt men spijt en moeten ze later worden ingebouwd in het dak.

Complete sets

Tijdens het bouwen van een aanbouw maak je in de meeste gevallen de woonkamer donkerder, dit komt omdat de gevels waar geen ramen geplaatst worden langer worden. In de achtergevel komt er wel glas maar dit geeft niet genoeg effect om de gevels op te heffen. Het plaatsen van een lichtkoepel is dan ideaal, soms krijg je meer dan de helft daglicht binnen dan een raampartij. Bij een moeilijk bereikbare plaats voor daglicht kun je ook een tube plaatsen, dit is wel kostbaarder maar het is een mooi systeem om toch daglicht naar binnen te brengen in een ruimte. Je vindt verschillende voorbeelden op bouw-handel.nl.

Isolerend

Geluid tijdens een regenbui

Waar je voorheen in de woonkamer televisie zat te kijken hoorde je precies aan de lichtkoepel of het regende. De eerste lichtkoepels waren niet echt regenbestendig wat betreft het geluid, de koepels van nu hoor je bijna niet als het regent. Neem je een koepel van bijvoorbeeld drie lagen dan weet je zeker dat je niks meer van de regen hoort op de koepel. Tijdens zomerse dagen heb je met zonwering niet de hete zon in de woonkamer of de ruimte waar je de koepel hebt geplaatst.