Vliegendeken paard de ideale oplossing tegen insecten

  • door
vliegendeken paard

Een vliegendeken paard helpt voor bescherming van het paard tegen insecten en ander vliegend ongedierte zoals vliegen, horzels en muggen. Een groot gedeelte kan een paard wegjagen met zijn staart en het schudden van zijn hoofd, maar dit werkt niet helemaal. Door de irritaties gaat een paard bijten en stampen en kan zo onrustig worden en geïrriteerd raken, in het ergste geval verwond hij zichzelf.  De plekken waar je paard wordt gestoken gaan jeuken, ook dit heeft nare gevolgen. Daarom moet je je paard beschermen met een vliegendeken, je paard wordt zo veel minder gestoken.

Er zijn allerlei soorten en maten van een vliegendeken paard, ook met printen. Die printen zijn niet alleen voor de sier, maar ze schrikken het ongedierte ook af, door de reflectie. Een vliegendeken wordt gemaakt van een stevige en fijnmazige stof waar een insect niet doorheen kan prikken, hoewel de deken stevig is is het niet te warm. Stel je hebt een extreem warme dag, dan kun je de deken altijd van te voren nat spuiten voor extra verkoeling. In onze maattabel kun je kijken welke deken bij jou paard past.

Stevige stof

Extra bescherming

Voor extra bescherming kun je vliegendekens met een halsdeel nemen. Ook kun je een vliegenmasker gebruiken, of een geur neutraliserende spray . Zo’n spray, op basis van natuurlijke etherische oliën, neutraliseert de overheersende geur van je paard en helpt daarmee ongedierte op afstand te houden.