Verkrijg de meest gewilde baan als full stack developer

  • door

Sinds de eeuwwisseling heeft de maatschappij grote stappen gemaakt in techniek en digitalisering. Online in verbinding staan met de wereld om je heen, is niet meer uit ons dagelijks leven weg te slaan. Deze ontwikkelingen hebben ook effect gehad op de banenmarkt. Nog nooit is de vraag naar developers zo hoog geweest als nu. Met name naar full stack developers. Echter is het aanbod nog zeer gering. Om hierop in te spelen, is het mogelijk om een online bootcamp te volgen. Hierin krijg je volwaardige trainingen en moet je ook examens afleggen. Na de bootcamp ben jij een gediplomeerd full stack developer en kun je hierin een baan vinden. 

Wat is een full stack developer?

Een full stack developer is het beste van beide werelden in deze branche. Dit is omdat een full stack developer zowel front-end als back-end te werk kan gaan. Hierdoor is er een brede kennis over verschillende servers, databases, maar ook de kant van de klant. Je wordt hier gewaardeerd op je generalistische kennis en niet per se over een specialisme binnen het vak. Je fungeert hierdoor als een spin het web. 

Volg een bootcamp tot full stack developer

Om een baan te vinden als full stack developer moet je beschikken over de juiste kennis en vaardigheden, maar je moet ook ervaring op hebben gedaan. De kennis en vaardigheden die je opdoet in de online bootcamp zijn als volgt:

  • Programmeertalen
  • Databases
  • Development frameworks
  • Development workflows

Voor wie is deze bootcamp geschikt?

De bootcamp houdt rekening met verschillende niveau’s. Zo kun jij als beginner dit vak leren vanaf scratch, maar de meer gevorderde developers kunnen hun kwaliteiten en vaardigheden hiermee goed uitbreiden.  

Het programma

De online bootcamp bestaat uit vier onderdelen. Deze onderdelen dienen als bouwstenen voor jouw carrière. Vanuit de basis, de codeertalen, leer je stapsgewijs steeds meer. De onderdelen zijn als volgt:

  1. HTML, CSS, en JavaScript
  2. Advanced JavaScript, jQuery en AngularJS
  3. Het installeren van Node, MySQL, MongoDB en het bouwen van de API’s
  4. Deployment, Authorization, Templates en Logs

Wat dit programma uniek maakt, is dat je zo breed mogelijk kennis opdoet. In plaats van één programmeertaal, leer je er meer, waardoor jij ook echt direct een baan kan vinden na de bootcamp. Binnen de bootcamp is het mogelijk om naast de verplichte lesstof je kennis nog meer te verbreden.  Binnen de bootcamp kun je gebruik maken van de kennisbank waar nog een breed scala te vinden is aan online trainingen, virtuele labs, proefexamens en een heleboel literatuur. Je hoeft dit niet uiteraard compleet alleen te doen. Via live sessies is het mogelijk om contact te hebben met docenten, waardoor je vragen snel beantwoord worden.

In het programma van de bootcamp zit ongeveer 40 uur aan verplichte lessen. Deze 40 uur is een gemiddelde en zal per persoon zeer verschillen. Beginnende full stack developers zullen over het algemeen langer bezig zijn dan 40 uur. Gevorderde developers beschikken over een basiskennis en zullen er over het algemeen korter over doen dan 40 uur.

Zoals je hierboven gelezen hebt kun je veel halen uit de bootcamp. Je kunt hierna een carrière switch maken en direct aan de slag als volwaardig full stack developer of je gebruikt de cursus om je huidige kwaliteiten en vaardigheden uit te breiden.