Vca: vol, basis of toch vil-vcu?

  • door
vca vol

Er zijn drie soorten vca’s die je kunt halen: de vca vol, de vca basis en de vil-vcu. Welke op jou van toepassing is, hangt met name van je functie af. Ontdek hier welk vca diploma voor jou het beste is.

De vca vol

Ben jij operationeel leidinggevende of heb je op een andere manier leiding over de werkvloer en de praktische zaken binnen je sector? Wanneer deze sector ook nog bijvoorbeeld de bouw is, werktuigbouwkunde, elektrotechniek of binnen een aannemersbedrijf, dan is een vca vol zeker geen overbodige luxe. Jij leert alles over veiligheid, gezondheid en milieu maar leert met name ook hoe je dit toe moet passen in een leidinggevende functie.

vca vol

De vca basis

De vca basis is eigenlijk het diploma dat je haalt voor elk ander soort functie binnen deze relatief gevaarlijke sectoren. In de vca basis leer je wat jij kunt doen op het gebied van veiligheid om zo min mogelijk ongelukken te zien. Dit is echt voor mensen die in de praktijk werken in deze sectoren.

De vil-vcu

De vil-vcu is eigenlijk niet helemaal een vca maar meer een aanverwante ervan. Deze is met name bedoeld voor detacheerders en uitzendbureaus die werkzaam zijn in de sectoren waar de vca verplicht is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *