Tips bij het zoeken naar werk

  • door

Iedereen heeft het wel eens gehad in z’n leven. Een sollicitatie voor een baan. Dit zijn de momenten dat de zenuwen kunnen opspelen en dat het soms niet helemaal gaat zoals je had gewild. Maar het uitgenodigd worden voor een gesprek is al een hele stap. Vaak gaat aan zo’n selectie een hele briefselectie vooraf. In dit artikel staan tips voor het zoeken naar werk. Ga op zoek naar een uitzendbureau en stel jezelf voor, maak een cv en solliciteer! Word er dan aan je gevraagd of je op gesprek wilt komen? Bereid je sollicitatie dan goed voor!

Schrijf je in bij een uitzendbureau

De eerste stap is jezelf inschrijven bij uitzendbureau Rotterdam. Dit kan er een bij jou op de hoek zijn maar belangrijk is dat zij een groot klantenbestand hebben. Zo heb je, naast je cv en motivatie, meer kans op een baan. Je kan dus het beste gaan naar de grotere aanbieders van banen zoals Tempo-Team en Randstad. Zij vragen jou om een stukje over jezelf op te schrijven en te kijken op de website met het banenaanbod. Welke baan past bij jou? Als je helemaal niet weet wat er bij jou past kan je om hulp vragen bij het uitzendbureau. Zij helpen je dan graag.

Maak een CV

De tweede stap voor het krijgen van een baan is het maken van je cv. Zonder je curriculum vitae kan je de werkgever geen inkijkje geven in je vorige werkgevers en werkzaamheden. Heb je geen vorige werkgevers? Schrijf dan een stukje over je opleiding en hobby’s. Voeg je cv altijd bij je sollicitatiebrief. Zo geef je een compleet beeld van jezelf.

Bereid een sollicitatie voor

Als je dan wordt uitgenodigd is het handig dat je je goed voorbereidt. Een werkgever zal snel merken als je het niet hebt gedaan. Dat je zenuwachtig ben of het spannend vindt is normaal, dat hebben wel meer mensen. Maar onvoorbereid binnenkomen merkt men snel. Lees voordat je op gesprek gaat wat de achtergrond is van het bedrijf. Wat zijn jouw toekomstige werkzaamheden?