Soorten hoorapparaten

  • door
onzichtbare hoorapparaten

Als je een nieuw hoorapparaat nodig hebt, zul je merken dat er veel verschillende soorten hoorapparaten zijn. Zo zijn er onzichtbare hoorapparaten en AHO-hoorapparaten. Welk soort het beste bij jou past hangt geheel af van jouw gehoor, je wensen en je luisteromstandigheden. In dit artikel leggen wij je meer uit over de verschillende soorten hoorapparaten.

AHO en onzichtbare hoorapparaten

onzichtbare hoorapparaten

Het AHO-hoorapparaat is eigenlijk het meest doorgaande model dat al enige tijd verkrijgbaar is. Bij dit hoorapparaat zit de receiver in de behuizing achter het oor. Deze behuizing is daardoor redelijk zichtbaar. Het voordeel van AHO-hoorapparaten is dat ze hoge tonen beter versterken en minder gevoelig zijn voor feedback.

Daarnaast zijn er ook de zogenaamde onzichtbare hoorapparaten. Deze hoorapparaten zijn niet geheel onzichtbaar, maar ze vallen wel minder op. Dit komt doordat de receiver hierbij in het slangetje is verwerkt, waardoor de behuizing kleiner is. Een ander voordeel van onzichtbare hoorapparaten is dat ze over het algemeen beter versterken.

onzichtbare hoorapparaten

Extra functionaliteiten

Veel hoorapparaten beschikken over extra functionaliteiten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan windruisbedrukking. Dit zorgt ervoor dat je met het hoortoestel nog steeds goed kunt horen als je wandelt of fietst. Andere hoorapparaten zijn weer meer geschikt voor het theater of drukke omgevingen.

Je audicien kan je helpen kiezen

Een audicien meet niet alleen je gehoor op, maar kan je ook helpen om een hoortoestel te kiezen dat geheel bij jou past. Het is altijd slim om je audicien om advies te vragen.