Slimmer wonen

  • door

In Nederland hebben de meeste mensen niks te klagen, ze wonen in mooie huizen en hebben alles wat hun hartje begeert. Het is dan ook vaak moeilijk met het kiezen van een geschikt cadeau, wie weet dat je na het lezen van deze blog een idee hebt. In deze blog wordt verteld hoe je slimmer kan wonen met ‘smart home’ en wordt aangegeven wat de voordelen zijn.

Het huis comfortabel maken

Een aantal soorten van smart home applicaties zul je wellicht wel kennen zoals licht wat gekoppeld is aan bewegingsdetectors. Dit is zeker een handigheidje omdat je ‘s nacht niet meer het licht hoeft te zoeken maar dit automatisch uitgaat. Maar er is veel meer mogelijk met Smart Home.

Smart Home zorgt ervoor dat je alle mogelijke systemen via een app kunt bedienen. Een aantal mogelijkheden hiervan zijn:

  • Slimme audiosystemen
  • Verlichting die mee kleurt met de tv
  • Bewakingscamera’s
  • Slimme thermostaat 
  • Elektrische gordijnrails

Proces smarthome

Al deze functies zijn dus te besturen met een applicatie, maar hoe werkt het?

De vakman zorgt ervoor dat alle apparaten veilig worden geïnstalleerd. De expert zorgt ervoor da alle smart home koppelingen geactiveerd worden. Alles kan vervolgens door één systeem aangestuurd worden en het is mogelijk om standaard scenario’s te laten programmeren. 

Voordelen smart home

Er zijn eigenlijk 3 grote voordelen van smarthome

  • Veiligheid 
  • Comfort
  • Duurzaamheid

Veiligheid omdat jij bepaalt wanneer mensen wel of niet naar binnen kunnen kijken. Met elektrische bestuurbare raamdecoratie is het mogelijk om op elk moment van de dag via je smartphone de gordijnen te bewegen. Ben je op vakantie of tijden weg is dit natuurlijk super handig. 

Daarnaast is het erg comfortabel, alles kan ingesteld worden op de tijden dat jij het wil. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de vloerverwarming automatisch om 8 uur ‘s ochtends ingeschakeld staat zodat wanneer je naar beneden komt je lekker warme voeten hebt.

Doordat je precies kan aangeven wanneer je iets aan wilt hebben, ben je ook duurzamer bezig. Je hebt in een oogopzicht door hoeveel stroom je gebruikt en kan dit op elk moment aanpassen. 

Ben je geïnteresseerd in smart home, kijk dan vooral eens op de site van de Woonspecialist en zie alle mogelijkheden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *