Op zoek naar een bijbaantje in Amsterdam?

  • door

Woon je in Amsterdam of omgeving en ben je op zoek naar een bijbaantje? In zo’n grote stad is er waarschijnlijk genoeg waar je uit kunt kiezen. Zo kun jij lekker bijverdienen naast je studie en geld sparen (of uitgeven) in de toekomst. Aangezien je waarschijnlijk wekelijks bezig gaat zijn met dit bijbaantje is het natuurlijk wel belangrijk dat je het leuk vindt. Dit kan lastig zijn om te verzinnen, helemaal als je nog geen idee hebt wat je later wilt gaan doen. Daarom geven wij je graag een aantal suggesties voor leuke bijbaantjes in Amsterdam!

Werken als oppas

Wat onwijs veel studenten in Amsterdam doen is oppassen. Dit kan bij familie zijn, buren of kennissen. Hiervoor is het natuurlijk wel noodzakelijk dat je houdt van kinderen en ook goed met ze om kunt gaan. Als je niemand weet waarvoor je kan oppassen, zou je kunnen overwegen om jezelf in te schrijven op een oppaswebsite. Als mensen dan zoeken naar babysitter Amsterdam kunnen ze jouw profiel zien en je uitnodigen op gesprek.

Postbezorger

Een makkelijk baantje waarmee je goed kan verdienen is bij de post. Het is goed te combineren met school, aangezien je meestal zelf je uren flexibel mag indelen. Zo kun je vóór of na je lessen door de stad crossen om post te bezorgen. Hier ben je vaak geen hele dag mee bezig en daarom is het ideaal om te doen. Post bezorgen kun je al doen vanaf 4 uur per week.

Promotiewerk

Als je een vlotte babbel hebt, houdt van afwisseling en enthousiast met mensen om kunt gaan, is promotiewerk misschien wel iets voor jou! Je ziet in Amsterdam veel studenten op druk bezochte plekken, zoals het station, bekende merken promoten. Je deelt hierbij samples uit en je geeft informatie over een bepaald merk. Hierbij is het doel natuurlijk dat je mensen laat overgaan op aankoop of actie.