Je iPhone schoonmaken doe je zo

  • door

Je telefoon zit vol dat is natuurlijk niet zo prettig. Je herkent het wel je hebt de ruimte nodig om een nieuwjaars-selfie te nemen of van je goede voornemens, maar je capaciteit zit helemaal vol. Geen probleem! Met onderstaande tips kun je jouw iPhone eenvoudig schoonmaken waardoor je zeker weet dat je altijd genoeg ruimte hebt voor spoed foto’s.

Schoonmaken van je media

Als eerst is het goed om jouw foto’s en mediabestanden schoon te maken. Het grootste gedeelte van bijvoorbeeld een iPhone 11 zijn foto’s en video’s. Om deze reden is het aan te raden om een map op jouw computer aan te maken en om je mediabestanden hierin te slepen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een back-up hebt van jouw bestanden! Daarnaast heb je weer voldoende ruimte over om nieuwe foto’s en video’s te maken. Heb jij een iPhone? Dan is het ook mogelijk om een koppeling te maken met een Cloud omgeving. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je foto’s.

Check je apps een keer na

Heb je na het verwijderen van je foto’s en video’s nog niet voldoende ruimte? Kijk de apps op jouw iPhone een keer goed na. Je zult merken dat je veel applicaties op de telefoon hebt staan die je in werkelijkheid geeneens gebruikt. Loop alle apps na en verwijder de apps die je niet gebruikt. Hierdoor weet je zeker dat je apps die je niet gebruikt verwijderd waardoor je uiteindelijk weer meer geheugen ter beschikking hebt.

Verwijder je cache

Het is ook belangrijk om regelmatig je cache van je browser te verwijderen. Ook dit kun je op je telefoon doen. Op deze manier kun je op eenvoudige wijze ruimte vrij maken op je telefoon waardoor je weer met een schone lei kunt beginnen. Je kunt dit eenvoudig doen door naar de applicatie te gaan en vervolgens naar de geavanceerde instellingen. Hierbij kun je een periode aangeven welke je wilt verwijderen. Gebruik je Chrome als browser op je telefoon? Dan kun je dit vinden in je geschiedenis. 

iPhone? Gebruik iCloud

Als je een iPhone hebt is het aan te raden om een iCloud aan te schaffen. Hierbij kun je eenvoudig alles online in de cloud opslaan. Daarnaast is het ook handig dat je overal waar je bent de data naar voren kunt toveren. Ben jij op een verjaardag, maar heb je een bepaalde foto nodig die niet op je telefoon staat? Geen probleem! Door iCloud heb je alsnog toegang tot de foto’s die jij ooit hebt opgeslagen. Daarnaast is het ook mogelijk om daar andere documenten op te slaan zoals je notes. Hierdoor heb je over waar je bent toegang tot je notities en dat is wel zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *