Interessante startersfuncties voor studenten

  • door

Studie afgerond en klaar voor het begin van je carrière? Een belangrijke keuze voor het verloop van de rest van je carrière. Voor de overheid werken of toch een eigen onderneming oprichten?  De vraag die je aan jezelf moet stellen is welke startersfunctie bij jou past en of deze functie ook daadwerkelijk aansluit bij jouw ambities. Er zijn talloze startersfuncties voor afgestudeerden beschikbaar.  

Het is een logische stap na studeren. Je moet goed kijken in welke gebieden jij je wil ontwikkelen en welke organisatie het beste bij jouw past. Bij een klein bedrijf is de kans groot dat je minder doorgroeimogelijkheden hebt, maar wel meer verantwoordelijkheden. Bij een groot bedrijf heb je vaak meer doorgroeimogelijkheden. Al deze punten zijn belangrijk om mee te nemen in een sollicitatieproces. Om jou op weg te helpen zetten we een aantal startersfuncties op een rijtje, die interessant kunnen zijn voor afgestudeerden. 

Startup 

Een startup kan veel voordelen hebben. In een startup word je als werknemer vaak bij veel meer bedrijfsprocessen betrokken. Je werkt in een klein team waardoor je meer verantwoordelijkheden en targets krijgt toegedeeld. Bij corporate bedrijven ben je over het algemeen slechts een klein deel van het groter geheel. 

Traineeship

Opgeleid worden tot manager of specialist binnen een organisatie? Een traineeship is bij veel organisaties niet meer weg te denken. Voordelen van een traineeship zijn dat je goed kan werken aan je persoonlijke ontwikkeling en goed beeld schept van de organisatie. Daarnaast krijg je een goed starterssalaris en wordt je opleiding betaald. 

Eigen onderneming 

Er zijn genoeg afgestudeerden die het interessant vinden om een eigen onderneming op te richten. Een kans om je eigen koers te varen en nieuwe innovatieve manieren bedenken om winst en plezier te maken. Voor anderen is deze stap te onzeker en zullen deze nooit gaan nemen. Dat is overigens niet onterecht, want een eigen onderneming kan ook valkuilen met zich meebrengen. Maar iedere ondernemer die de sprong waagt is een held.

Ben jij op zoek naar een leuke en interessante startersfunctie voor na je studie? Kijk dan op Studentenvacature en vind de startersfunctie die bij jou past!