Ik ga op vakantie en ik neem mee

  • door

Ga je binnenkort weg voor een lange tijd? Heb je de afgelopen tijd veel gewerkt en een hoop gespaard? Super tof! Je bent nu vooral bezig met het maken van een lijstje wat je allemaal mee moet nemen. Het maken van een lange reis doen mensen bijna nooit in luxe hotels en het is daarom belangrijk dat je altijd de juiste spullen bij de hand hebt. Zo kom je onderweg niks tekort wanneer er een probleem is en ben je voorzien van de juiste spullen wanneer je aankomt in een hostel waar bijna niks te verkrijgen is.

Neem niet te veel mee

Wanneer je gaat reizen, is het niet belangrijk hoe je eruit ziet. De duurste jurken en opvallendste sieraden kun je dus thuis laten. Een mooie Buddha to Buddha ring kun je bijvoorbeeld altijd om houden mocht je dit als cadeau hebben gekregen bijvoorbeeld. Onthoud dat je met je sieraden niet te veel wilt opvallen. Dit is belangrijk voor je eigen veiligheid. Neem ook genoeg warme kleding mee en kijk goed naar de weersvoorspellingen van het seizoen van de plek waar je naartoe gaat.

Je gezondheid gaat voor

Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkst en wil je zeker weten dat je niet flauwvalt omdat je al uren niks gegeten en gedronken hebt. Zorg er daarom voor dat je voldoende ruimte hebt in je rugzak waar je snacks zoals gedroogd fruit en noten kwijt kunt. Dit zijn producten die lang houdbaar zijn, niet gaan lekken in je rugzak en die enorm gezond zijn door de natuurlijke vetten die erin zitten. Vergeet ook niet een waterfles mee te nemen die je aan je rugzak kunt hangen. Je kunt van tevoren opzoeken waar je je flesje kunt vullen en waar je nieuwe flesjes kunt kopen. Houd ook goed bij hoeveel water je iedere dag drinkt.