Horloge trends van 2020

  • door

Elk jaar weer worden we overspoeld met modetrends, kledingtrends én sieradentrends. Sommige doen hier maar wat graag aan mee en sommige mensen laten de trends liever voorbij vliegen. Toch is het wel leuk om een beetje op de hoogte te zijn van de trends, al helemaal als je besluit binnenkort een horloge te kopen. Dit is toch een relatief grote aankoop, waar je geen spijt van wilt krijgen. Maar wat zijn nu de actuele horlogetrends? Wij zetten ze voor je op een rij.

Merken

We zien de laatste tijd steeds vaker bekende merken terugkomen. Mensen dragen dit als een statussymbool en combineren dit vaak met meerdere accessoires van het merk. Zo dragen ze bijvoorbeeld een Emporio Armani horloge met een shirt van hetzelfde merk. Hierdoor wordt het als het ware een setje en is het horloge onderdeel geworden van de hele outfit.

Kleuren

Natuurlijk mogen ook dit jaar kleuren niet ontbreken. De klassieke horlogekleuren, zoals goud, zilver en bruine en zwarte bandjes blijven bestaan. Hierbij komen nieuwe kleuren kijken, zoals blauw en roze. Zo zie je vaak dat horlogebandjes nu blauw of lichtroze zijn of dat er accenten in het horloge zitten met die kleuren.

Simpel design

Verder blijven de meeste horloges een simpel en minimalistisch design behouden. Dit wil zeggen dat een horloge niet te veel poespas heeft en dat het niet erg opvalt tijdens het dragen. Deze look straalt vooral klasse en elegantie uit en komt niet erg ordinair over. Deze trends is dan ook geliefd bij iedereen. Zowel mannen als vrouwen en jongeren en ouderen. Ook houdt deze trend in dat een horloge niet meer doet dan de tijd aangeven. Vroeger zagen we juist veel horloges met extra functies, zoals het zien van de temperatuur of het zetten van een timer of stopwatch. Al deze extra voorzieningen zijn nu dus weinig te zien.