Hoe werkt een Vespa Sprint custom leasen?

  • door
Windscherm

Het vlaggeschip van de Italiaanse fabrikant Piaggio is de Vespa. Het was de eerste scooter die ze op de markt hebben gebracht, waarmee ze hun bedrijf compleet hebben getransformeerd. Piaggio heeft hun historie zeker niet vergeten, je kunt nu een ‘klassieke’ Vespa Sprint custom leasen bij de Fast & Furious bromfietsshop die meer keuze geeft aan klant dan je voor mogelijk zult houden. Wat maakt de custom Sprint zo bijzonder, en hoe werkt een leasecontract?

Van vliegtuigen naar scooters

Het is niet zo vreemd dat grote bedrijven in oorlogstijd worden ingezet om oorlogsmaterieel te produceren. Zo maakte het Italiaanse merk Piaggio vliegtuigen, net zoals Volkswagen auto’s produceerde. Fabrieken in zowel Italië als Duitsland moesten na de Tweede Wereldoorlog stoppen met de productie van tanks en dergelijke zaken, Piaggio vond een nieuwe bestemming voor de grote hoeveelheid plaatstaal en wielen die ze voor vliegtuigen op voorraad hadden liggen; scooters. De eerste Vespa scooter is dus gemaakt van onderdelen die voor vliegtuigen bestemd waren. Daarom zijn deze scooters ook zo degelijk en robuust, en die oorsprong is nog steeds zichtbaar in de stalen overkapping en de innovatie die onder de kap schuilgaat.

Vespa

Wie betaalt, die bepaalt

Waarom is deze historie belangrijk om te weten? Het laat zien dat Piaggio out-of-the-box denkt, en van bestaande materialen iets nieuws weet te maken. Dit dragen ze over aan hun klanten, zo kun je een Vespa Sprint custom leasen waarbij je zelf bepaalt hoe de uiteindelijke scooter er uit komt te zien. Hoe stel je zelf een maatwerk scooter samen? Wat dacht je van:

● Je kunt exclusief in de Fast & Furious bromfietsshop voor vrijwel iedere kleur kiezen. Glanzend, mat, in legergroen, goud, zilver of zo geel als een kanarie. Kies dus kleur die bij jouw karakter past, direct vanuit de leverancier zonder zelf met een spuitbus aan de slag te gaan.

● Wat betreft het rijgedrag kun je andere remmen laten installeren, schokbrekers of laat de motor opvoeren. Beugels voor, achter of aan de zijkant maken scooter rijden niet alleen veiliger, de scooter komt er ook heel anders uit te zien. Angel Eye verlichting is ook een bijzondere upgrade voor deze custom editie. Vergeet ook zeker de optie voor een windscherm niet, daar profiteer ze in ieder seizoen van.

Zo kun je een Vespa Sprint custom leasen

Leasen betekent kopen met uitgestelde betaling. Je spreidt het volledige bedrag uit over een periode van 12, 24, 36, 48, 60 tot zelfs 72 maanden. Dit gaat niet direct via de Fast & Furious bromfietsshop, je wordt via de webshop doorgeleid naar een onafhankelijke kredietverstrekker. Die vraagt wat standaard persoonlijke details en checkt jouw kredietwaardigheid. Na enkele dagen volgt (hopelijk) een goedkeuring, en je kunt het proces verder afhandelen. Je krijgt na bestelling en customization jouw eigen Vespa Sprint custom thuisbezorgd en je betaalt het bedrag in maandelijkse termijnen af.

Vespa sprint

Geld lenen kost geld

Je kent het logo met die bal aan het been wel. Een financiering of lening betekent uitgesteld betalen, je moet dus op de lange termijn denken. Omdat Vespa scooters niet bepaald goedkoop zijn, en een custom versie nog duurder kan uitpakken, is het niet verbazingwekkend dat je liever in termijnen betaalt. Zo houd je geld over aan het einde van de maand om andere leuke of nuttige dingen mee te doen. Wanneer je een vast inkomen hebt zul je die paar tientjes per maand niet zo voelen. Hoe langer de financiering loopt hoe hoger het bedrag aan rente je moet betalen. Als je bijvoorbeeld in 12 maanden aflost zullen de extra kosten lager liggen. Je zult zelf de afweging moeten maken voor een korte of langere periode. In ieder geval zul je bij een Vespa Sprint custom leasen eigenaar worden van de scooter. De eventuele restwaarde is dus helemaal van jou.

Op de website van Fast & Furious bromfietsshop vind je alle informatie over een Vespa Sprint custom leasen.