Hoe kan men de akoestiek in de horeca verbeteren?

Akoestiek horeca verbeteren

Zit je ook wel eens met een groep vrienden in een restaurant of café en hoe erg je je best ook doet, je kan elkaar nauwelijks verstaan. Sommige zaken hoeven niet eens druk te zijn voordat de weerkaatsing van geluid zo de hele sfeer domineert. Natuurlijk is het fijn om geroezemoes te horen in een zaak, een ruimte die op een subtiele manier wordt gevuld met het geluid van je gasten zorgt voor een gemoedelijke, gezellige sfeer. Maar een slechte akoestiek neemt alle gezelligheid weg en brengt alleen frustratie met zich mee. Wil je de akoestiek in horeca verbeteren let dan op een aantal punten.

Akoestiek horeca verbeteren

Meubilair, een goed gevulde ruimte

Kasten, tafels, stoelen en banken absorberen allemaal geluid. Hoe minder het geluid eindeloos weerkaatst kan worden, hoe minder de galm en hoe beter je elkaar kunt verstaan. Zorg er dus voor de je zaak op een goede manier gevuld is met objecten en er niet teveel oppervlakken zijn die moeiteloos geluid weerkaatsen.

Geluidabsorberend materiaal

Veel zaken kiezen voor geluidabsorberend materiaal, bijvoorbeeld aan het plafond. Dit zorgt niet alleen voor een betere akoestiek, maar kan de ruimte ook een modern uiterlijk geven. Denk aan enkele rechthoekige panelen aan het plafond of aan tegenovergestelde muren.