Erfenis advies nodig? Met deze tips voorkom je ruzie!

  • door

Wist je dat in één op de drie families ruzie ontstaat bij het verdelen van de erfenis? Dat wil je natuurlijk niet! Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat de erfenis eerlijk en zonder ruzie wordt verdeeld? In dit artikel geven wij je erfenis advies.

Tip 1: Bepaal samen de manier van verdelen

Het geld kan vaak makkelijk worden verdeeld, maar het verdelen van de boedel is veel moeilijker. Vaak zijn er meerdere personen die azen op een bepaald pronkstuk, vanwege de emotionele of de financiële waarden. Hoe verdeel je dit dan eerlijk?

Het is slim om van tevoren samen te bepalen hoe de erfstukken worden verdeeld. Het gewoon onderling verdelen lukt vaak wel met een deel van de inboedel, maar bij sommige erfstukken is dit lastig. Je kunt er dan voor kiezen om hierom te loten of ze onderling te veilen.

Tip 2: Laat iemand de leiding nemen

Om ruzies te voorkomen en ervoor te zorgen dat de erfenis eerlijk wordt verdeeld, is het aan te raden om iemand de leiding te laten nemen. Deze leider is dan verantwoordelijk voor een eerlijke verdeling. Kies hiervoor iemand die geen erfgenaam is.