Behoefte in zakelijk glasvezel internet?

  • door
glasvezel internet

Heb jij een eigen bedrijf/onderneming en heb je behoefte in supersnel internet en bellen? Dan ben je aan het juiste adres. In dit blogartikel vertel ik meer wat glasvezel inhoudt en waarom je bedrijf moet overstappen naar glasvezel internet. Er wordt gekeken naar de specificaties van het glasvezel internet, de voordelen van glasvezel internet en eventuele kantlijnen.

De specificaties van glasvezel internet

De informatie wordt met behulp van laserlicht via glasvezel op een betrouwbare en snelle manier gestuurd. Digitale gegevens -waaronder internet en bellen- worden doorgestuurd door laserlicht met een zeer hoge snelheid. Hierdoor kan er meer en sneller gegevens worden gedeeld met de ontvanger. Dit houdt in dat een glasvezel relatief gezien sneller is dan normaal internet.

Voordelen van glasvezel internet

De voordelen van glasvezel internet is enorm. Bureaus –zoals mediabureaus en creatieve designbureaus-  werken met grote bestanden en hebben meerdere klanten. Het uploaden en downloaden van de bestanden kan veel tijd in beslag nemen. Elke seconde telt en met een traag internet kom je niet echt verder. Als er nog eens 15+ werknemers toegang vragen op het internet, dan kan het internet overbelast raken. Bij zakelijk glasvezel internet kunnen er meerdere gebruikers gebruik maken van het internet. Tevens is het in Nederland mogelijk om tot wel 1Gbps te behalen. Dat is ongeveer 125 MB per seconde. Met het internetpakket kan je dus grote bestanden binnen een korte periode downloaden.

Kantlijnen van glasvezel internet

Het internet is niet overal beschikbaar. Provincies zoals Overijssel, Gelderland of Flevoland hebben voornamelijk meer netwerken die glasvezel internet aan kan. Is je bedrijf in Amsterdam of in een andere provincie die ik hierboven heb genoemd, dan kan het zo zijn dat het nog niet beschikbaar is.

Vond je het artikel nuttig? Dan adviseer ik om de website van HostedXL te bekijken voor meer informatie!