Autoflower wietzaden

  • door
Autoflower wietzaden

Autoflower wietzaden zijn gefeminiseerde (vrouwelijke)zaden doordat ze zijn gekruist met een Ruderalis soort. Hierdoor bloeit de plant automatisch en zijn de planten volgroeid wat kleiner in omvang. Het kweken van wietplanten kan niet eenvoudiger waardoor autoflower zaden zeer geschikt zijn voor beginnende kwekers. Er zijn veel verschillende rassen autoflower zaden te koop. De populaire soorten Kush, Afghan Skunk, Amnesia en AK zijn in verschillende variaties verkrijgbaar.

Gold Seeds

Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke wietplanten

Mannelijke wietplanten bestuiven de vrouwelijke wietplanten. Hierdoor krijgen de vrouwelijke wietplanten niet de gewenste toppen, maar produceren nieuwe zaden. Om een goede opbrengst wiet te kunnen oogsten zijn de mannelijke planten ongewenst. Vrouwelijke wietplanten zijn te herkennen aan witten haartjes die als een soort bolletje in de bladoksels ontstaan. Deze bloei is na enkele weken al zichtbaar. Ontbreken de haartjes, dan is er sprake van een mannelijke plant. Autoflower planten bloeien automatisch zonder de aanwezigheid van mannelijke wietplanten waardoor het bloeiproces niet fout kan gaan.

verpakking GoldSeeds

Uitstekende zaden voor beginnende kwekers

Autoflower wietzaden zijn zeer eenvoudig te verzorgen. Ze hebben weinig zorg nodig en zijn ook tolerant als ze te veel of te weinig voeding krijgen. Door de korte bloeitijd is de kans kleiner dat de beginnende kweker fouten maakt en de oogst zal mislukken. Met een gemiddelde van 8 uur licht en 6 uur donker bloeit de plant na ongeveer 3 weken. De plant is geschikt om zowel binnen als buiten op te laten bloeien. Omdat de plant minder groot zal worden zijn ze goed geschikt om binnenshuis te houden. Door de haast gegarandeerde oogst en opbrengst mogen autoflower zaden zich verheugen op een grote populariteit.